top of page
  • Writer's pictureΣταύρος Παντελής DDS, M.S

Ολοκεραμικό ένθετο/ επένθετο



Αυτά επιλέγονται για αισθητικούς λόγους. Είναι προτιμότερο από την παραδοσιακή έμφραξη αμαλγάματος και πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αντικαταστήσουν τα σφραγίσματά τους με ολοκεραμικά.




Τι είναι τα ολοκεραμικά


Είναι αποκαταστάσεις κατασκευασμένες από σκληρό, κεραμικό υλικό που μοιάζει με το φυσικό χρώμα των δοντιών σας και έχει εξαιρετική αισθητική.Επένθετο είναι ένας τύπος υλικού που τοποθετείται μέσα ή πάνω από την επιφάνεια ενός φθαρμένου ή κατεστραμμένου δοντιού και θεωρείται μια καλή εναλλακτική λύση σε μια στεφάνη ή θήκη. Είναι κατασκευασμένα από μια ποικιλία υλικών όπως emax η ζιρκόνιο και καλύπτουν την κορυφαία επιφάνεια ενός δοντιού.




Πλεονεκτήματα των ολοκεραμικών

Το κύριο όφελος είναι ότι ταιριάζουν με τα υπόλοιπα δόντια σας. Το υλικό που χρησιμοποιείται μπορεί να πάρει την ακριβή αναπαράσταση του δοντιού..


Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αυτό το είδος ως αντικατάσταση για τα αμ

αλγάματα τους. Βρίσκουν το μαύρο σφράγισμα άσχημο και αντιαισθητικό και προτιμούν να έχουν ένα είδος αποκατάστασης που είναι δύσκολο να διακριθεί από τα υπόλοιπα δόντια τους.


Αυτό μερικές φορές αποτελεί μέρος ενός συνολικού «make-up χαμόγελου» στο οποίο διεξάγονται διάφορες διαδικασίες για τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και ως ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.


Δεν υπάρχει κίνδυνος αποχρωματισμού των ενθέτων με την πάροδο του χρόνου. Είναι εύκολο να καθαριστούν ως μέρος μιας καθημερινής οδοντικής ρουτίνας και παρέχουν επιπλέον υποστήριξη για ένα δόντι.




Πως πραγματοποιούνται τα ολοκεραμικά;

Αυτή η διαδικασία είναι η ίδια για όλους τους τύπους. Περιλαμβάνει δύο επισκέψεις στον οδοντίατρο, σε αντίθεση με την μία επίσκεψη που πραγματοποιείται για ένα τυπικό σφράγισμα.


Ο οδοντίατρος θα σας εξηγήσει τη διαδικασία και θα συζητήσει τα διάφορα είδη υλικών που χρησιμοποιούνται .Θα εξετάσει το προσβεβλημένο δόντι και θα το προετοιμάσει για να πάρει αποτύπωμα και να το στείλει σε οδοντεχνικό εργαστήρι.Προσωρινή αποκατάσταση θα τοποθετηθεί


Στη δεύτερη σας επίσκεψη το προσωρινό αφαιρείται και αντικαθίσταται με το νέο σας μόνιμο επένθετο που συγκολλάται στη θέση του




Σταύρος Παντελής DDS, M.Sc

χειρουργός οδοντίατρος, ενδοδοντολόγος

327 views0 comments
bottom of page